EINDELIJK BUSCHAUFFEUR. EEN DROOM DIE UITKOMT VOOR LARS DE BROUWER.

EINDELIJK BUSCHAUFFEUR. EEN DROOM DIE UITKOMT VOOR LARS DE BROUWER.

Eindelijk is het zover: Lars de Brouwer is buschauffeur. Hij droomde al van jongs af aan om op de weg te zitten en nu doet hij dat ook. “Ik werkte in de zorg, maar de muren kwamen in het ziekenhuis op mij af”, vertelt hij. “Mijn oude droom kwam weer boven en ik heb mijn baan opgezegd.”
Bij Consolid ging hij in afwachting van zijn medische keuring en rijopleiding eerst aan de slag als koerier bij Albert Heijn online. “Zo kon ik alvast ervaring opdoen met een bakwagen en met klanten waarbij je boodschappen komt bezorgen. En verdiende ik alvast een salaris.”

Verschillende type mensen op verschillende lijnen

Hij is helemaal in zijn element op de bus. Lars kwam binnen en maakte direct indruk op intercedente Lara Hermans. “Hij is een zeer modieuze verschijning met een warme uitstraling”, zegt ze met een glimlach. Lars: “Ja dat klopt. Ik vind het belangrijk om aandacht aan mijn uiterlijk te geven.”
Lars rijdt niet altijd dezelfde lijn. Die afwisseling vindt hij juist prettig. “Het voelt alsof ik eigen baas ben. Bovendien zie je veel en heb je veel vrijheid. Het grappige is ook dat je verschillende type mensen hebt op verschillende lijnen. Soms herken je ze en maak je een praatje, dat is heel gezellig. Uiteindelijk vind ik het een sport om passagiers die chagrijnig binnenkomen, toch met een glimlach weer uit te laten stappen.” Stap je weleens in de bus in Tilburg? Dikke kans dat je hem tegenkomt.

 

Delen