Een schakelaar kan iedereen verkopen

Een schakelaar kan iedereen verkopen

“De installatiematerialen brengen naar de installateur, bouwplaats, zorginstelling of industrie”, zegt Henk Tol, manager distributie bij Technische Unie. “Dat doen wij al jaren met onze eigen chauffeurs en met chauffeurs van Consolid. Dat is voor ons niet genoeg. Wij proberen elke dag mee te denken met onze klanten. Zo zorgen wij ervoor dat bij de bouw van een ziekenhuis, de installatiemonteurs die daar aan het werk zijn rechtstreeks en op maat worden bevoorraad. Of dat alle benodigde materialen gebundeld per ziekenhuiskamer worden geleverd. Een schakelaar kan iedereen verkopen. Wij doen meer.”

Schakelen

Technische Unie heeft twee grote distributiecentra. Daar worden de materialen verzameld en naar één van de twintig overslagpunten in het land gebracht. Vanaf deze overslagpunten gaan de spullen naar de installateurs. “Wij hebben bijna alles op voorraad. Klanten die net even te krap de materialen hebben ingepland, kunnen wij snel voorzien. Dat vergt natuurlijk wel wat van de chauffeurs. Natuurlijk gaat het ook bij ons als logistiek dienstverlener om de processen, efficiëntie en effectiviteit. Dat is belangrijk. Ook moeten alle (computer)systemen voldoen aan een hoge standaard. Maar uiteindelijk is het wel de chauffeur die het verschil maakt. Hij of zij is het gezicht van Technische Unie. Een vertegenwoordiger ziet zijn klant drie of vier keer per jaar, de chauffeur elke dag. Onze chauffeurs hebben dan ook vaak de telefoonnummers van onze klanten of van een monteur. En als onze klant dan vraagt of het een half uurtje later geleverd kan worden, dan probeert een chauffeur dat zo in te plannen.”

De klik

Weten waar je de spullen neer moet zetten bij een klant, de verschillende artikelen goed (her)kennen enzovoort. Alle chauffeurs bij Technische Unie worden goed opgeleid voordat zij de weg opgaan. Weten wat je doet, weten waarom je iets doet, weten hoe je het moet doen. Een order afleveren, het klinkt eenvoudig, maar om het goed te doen, valt er veel over te weten.
“Wij werven ook via Consolid nieuwe chauffeurs en als de klik er is bieden wij hen na verloop van tijd een vast contract aan. Dat gebeurt regelmatig.” De klik moet er ook zijn met het detacheringsbureau. Op het menselijk vlak, maar zeker ook voor wat betreft de kennis over hoe de business werkt, hoe de hazen lopen. Dat is cruciaal. “Dat vind ik terug bij Consolid. Zij denken mee, zij willen zelf ook precies weten hoe wij werken en wat wij belangrijk vinden. Wij benaderen hen dan ook niet alleen voor chauffeurs. Ook sorteermedewerkers, logistieke medewerkers en zo nu en dan een teamleider, werven we via hen. En waarom? Nou eigenlijk heel eenvoudig, zij snappen dat wij meer doen dan het verkopen van een schakelaar.”

Werken voor de Technische Unie, is werken voor een topwerkgever! Wil jij ook werken bij de Technische Unie?
Klik dan hier

Delen