Een leven lang leren, waarom zou je?

Een leven lang leren, waarom zou je?

Eerste Consolid blog online: Een leven lang leren, waarom zou je?

In dit blog geeft Dennis Mortier, directeur/eigenaar van Consolid, zijn visie op digitalisering, veranderingen in werk en "fit for your job" blijven.

Onder invloed van de digitalisering en nieuwe technologieën verandert de wereld razendsnel. Je hoort het overal en steeds vaker. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor werk, banen en functies. Het is in deze tijd belangrijker dan ooit geworden om ‘fit for your job’ te blijven, zoals ze dat zo mooi in het Engels zeggen. Waar het op neerkomt is dat je ervoor moet zorgen dat je zelf niet overbodig wordt, omdat je in de nabije toekomst niet meer geschikt bent voor je baan.

Fit for your job blijven

‘Fit for your job’ blijven, klinkt mooi, maar hoe doe je dat? Je zult meemoeten met de verregaande digitalisering. Als je daar weerstand tegen hebt, is er geen plek meer voor jou. Dat klinkt hard, maar dat is de realiteit. We zullen niet meer terugkeren naar de tijden van papieren vrachtbrieven of bemensde beveiliging op een bouwplaats. In elk vakgebied bepalen ICT toepassingen steeds meer de functie-inhoud. Is dat erg? Ik vind van niet. Het maakt het werk vaak veiliger, efficiënter en transparanter. Kun je met nostalgie terugdenken aan tijden waarin het nog anders was? Ja, ik kan ook verlangen naar een eettafel thuis zonder iPhones. Maar goed, nu zijn mijn kinderen wel altijd bereikbaar, ook voor mij. En een wereld zonder internet is ondenkbaar geworden.

Lees het volledige blog.....

Delen