De wet van Annie van ‘t Blik

De wet van Annie van ‘t Blik

Het vriendelijke en open gezicht van Annie van ’t Blik is wat je als bezoeker of collega van Consolid als eerste ziet als je binnen komt lopen. Een receptioniste die ‘goedemorgen Jaap’ zegt is natuurlijk vanzelfsprekend, maar aan de balie van Annie gebeurt er eigenlijk altijd meer dan dat. “Ik begroet iedereen bij naam, als ik de naam ken. 

Dat is belangrijk, dan maak je even echt contact”, zegt Annie
“Ik maak met iedereen een praatje. Vooral ook met nieuwe collega’s zodat zij zich snel welkom voelen en ze er ook echt bij horen. Zo ben ik ook bewust elke dinsdag bij Oudstanding gaan zitten werken op de derde verdieping. Je hebt zelf ook een verantwoordelijkheid bij integreren natuurlijk. Dat is niet alleen aan de nieuwkomers.”

Aan de balie wordt veel gepraat. Veel verteld.
Dat gaat zeker niet het ene oor in en het andere oor uit bij Annie. “Interesse hebben in elkaar is heel belangrijk. Goed luisteren en goed onthouden wat iemand deelt. Als hij of zij het namelijk belangrijk genoeg vindt om het te delen met mij, vind ik dat het belangrijk genoeg is om te onthouden en er een volgende keer naar te vragen.” Dat is de wet van Annie van ’t Blik. “En soms zijn de onderwerpen serieus, maar dat moet je niet uit de weg gaan. Juist dan moet je daar de tijd voor nemen. Dat bindt je aan elkaar.”

Friezin Annie is al tien jaar verbonden aan Consolid.
Ze werkte hiervoor als receptioniste bij Agrifirm in Drachten, de Rabobank en een aannemersbedrijf in Volendam. Elke plek was weer leerzaam. “In Volendam mag je pas meepraten als je precies weet ‘hoe het werkt’. Bij de Rabobank leerde ik de waarde van details, precies zijn. Onberispelijk zijn in je mails, daar heb ik nog elke dag profijt van.”

Aan de balie komen veel verschillende mensen langs:
een directeur van de bank, de bezorger van UPS of PostNL, sollicitanten van 20 of 66 jaar, een opdrachtgever. Voor Annie maakt dat geen verschil. “Ik behandel iedereen op dezelfde manier, ik maak geen onderscheid. Dat is ook de enige manier die op de lange termijn werkt. Acteren is geen optie. Ik kan zo gewoon heerlijk mijzelf zijn.”

Delen