De kracht van NetwerkenWerkt!: “We houden samen mensen aan het werk”

De kracht van NetwerkenWerkt!: “We houden samen mensen aan het werk”

Het Consolid hoofdkantoor was vorige week het decor van de NetwerkenWerkt! bijeenkomst. 30 bedrijven en organisaties uit Groot-Amsterdam & Schiphol kwamen naar Hoofddorp om de krachten te bundelen in de steeds veranderende arbeidsmarkt. Denk aan het invullen van vacatures, het voorstellen van kandidaten en het uitwisselen van contacten en tips. Het doel: mensen aan het werk houden.

De arbeidsmarkt is complex. Er zijn volop vacatures, maar toch blijft het vaak lastig om de juiste mensen aan de juiste banen te koppelen. NetwerkenWerkt! helpt bedrijven om samen op te trekken in de steeds veranderende arbeidsmarkt. Onder andere met netwerkbijeenkomsten.  

René Bieman, Arbeidsmarktspecialist bij Consolid, is groot voorstander van het netwerk. “Consolid is sinds 2020 aangesloten bij NetwerkenWerkt! Het is heel waardevol om kennis en tips te delen met andere bedrijven uit de regio. Zo kun je elkaar verder helpen om vacatures in te vullen en mensen aan het werk te houden. Daar draait het uiteindelijk om voor ons. De netwerkbijeenkomsten vinden vaak plaats via Teams, maar vorige week kwamen we weer fysiek samen. Dit keer bij ons op kantoor. De opkomst was heel erg goed!” 

Samenwerken in re-integratie
Het netwerk biedt bijvoorbeeld hulp in het geval van een langdurig zieke werknemer, legt René uit: “Er was een buschauffeur die door een hardnekkige blessure haar werk niet kon doen. Via het netwerk werkt ze nu tijdelijk op de recruitment afdeling van een andere transportonderneming. Zo voorkom je dat iemand uitvalt. Daar heeft iedereen baat bij.” 

Kandidaat pitch 
Een vast onderdeel van elke bijeenkomst is de kandidaat pitch. Tijdens deze pitch kan een werkzoekende zich voorstellen aan de aanwezige werkgevers. “Op de vorige bijeenkomst kwam Jamie pitchen”, vertelt René. “Hij werkte in de horeca, maar zocht een nieuwe uitdaging. Ik zag hem pitchen en dacht meteen: hij is geknipt voor onze recruiter vacature. Het bleek een schot in de roos. Inmiddels werkt Jamie met veel plezier bij ons op kantoor en is hij zelfs doorgegroeid naar intercedent. Kijk, dat is nou de kracht van NetwerkenWerkt!” 

Wil jij meer weten over Consolid en NetwerkenWerkt!, neem contact op met René Bieman, arbeidsmarktspecialist, via r.bieman@consolid.nl  

Delen