De blauwe loper

De blauwe loper

“Niet alleen wordt door Albert Heijn en je collega’s de blauwe loper voor je uitgelegd maar ook door klanten”, zegt Linda Slingerland (35), alweer anderhalf jaar aan het werk bij Albert Heijn Online. “Alle klanten zijn blij met ons, we brengen hun boodschappen.”

Opleiding

Als je aan de slag gaat als bezorger bij Albert Heijn Online dan gooien ze je niet de eerste dag zomaar in het diepe. Natuurlijk is een bakwagen net even wat groter dan een personenauto. En is het spannend om in zo’n grote auto te rijden, zeker in de stedelijke gebieden. Dus word je daar op voorbereid. Linda doet dat ook tegenwoordig. “Elke nieuwe chauffeur wordt eerst wegwijs gemaakt in de wereld van de bezorging. Wennen aan de bakwagen, leren werken met de systemen binnen Albert Heijn Online, omgaan met klanten en zelfstandig werken.” En daar stopt het niet. De wereld verandert, ook de wereld van transport en logistiek. Nieuwe regelgeving, technische kennis over de bakwagen, zuinig leren rijden. “Elke maand worden we hierover geïnformeerd.”

En daarna?

“Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Albert Heijn Online, maar ben ook aan het nadenken over mijn vervolgstap. Binnen Albert Heijn Online aan de slag als teamleider of toch via Consolid een opleiding volgen tot buschauffeur of beveiliger. Het kan allemaal.” Van bezorger doorgroeien naar teamleider, via Consolid een opleiding volgen. Er is veel mogelijk. “Niet iedereen is hetzelfde, ik ben iemand die graag op een bakwagen buiten rondrijdt. Ik vind rijden gewoon leuk. Als ik nu kies voor een rol als teamleider dan zal ik veel meer binnen zijn. Wil ik dat of wil ik mij verder ontwikkelen als chauffeur?”

Linda hoopt dat er meer vrouwen gaan kiezen voor het beroep als bezorger. “Klanten vinden het heel leuk om vrouwelijke bezorgers te zien. Wij geven vaak net even wat extra aandacht en vrouwen zien vaak net even wat beter wat de klant wil.” Zwaar, nou dat valt allemaal wel mee. Het is vooral een handigheid. “En ja, veel vrouwen gaan in de avonduren nog de fitness in. Nou dat heb ik niet nodig. Eigenlijk word ik hier betaald om fit te blijven”, zegt ze met een brede lach.

Delen