Dare to care: nog meer persoonlijke aandacht voor onze flexwerkers

Het is nu eenmaal zoals het is: onze flexwerkers werken voor Consolid, maar hun feitelijke werkplek is ergens anders. Contact met elkaar houden, communiceren met elkaar gaat daarom niet vanzelf. “Even bij elkaar binnenlopen is er natuurlijk niet bij. Toch vinden we het belangrijk om te weten hoe het met onze flexwerkers gaat”, zegt Juliette Olman, HR&D manager bij Consolid. “We willen hen meer laten voelen dat we echt aandacht hebben voor hen, dat we aandacht hebben voor wat hen nu bezighoudt, maar ook aandacht hebben voor hun toekomst, privé en in hun loopbaan. Hiervoor hebben we het interne programma Dare to Care in het leven geroepen. Een bewustwordingstraject hoe je nog meer persoonlijke aandacht kunt hebben voor elke flexwerker. Op jouw manier.”

Dare to care

“Als ik geen oprechte interesse in mensen had, dan had ik nooit voor dit werk gekozen”, zegt senior intercedent Quintano Scheffmann. “Bij dit werk komt natuurlijk veel meer kijken, maar dit is wel de basis. Het is een valkuil dat je veel tijd besteedt aan de flexwerkers die vaak veel vragen of opmerkingen hebben. De flexwerkers die weinig van zich laten horen verdienen diezelfde aandacht natuurlijk. Dat doe je niet als je niets van je laat horen, daarvoor moet je zelf in actie komen. Dare to care maakt je daar inderdaad bewust van. Net als veel dingen die ik al van nature doe, maar die ik nu nog beter kan inzetten omdat ik me er niet echt van bewust was dat dit zo goed werkt. ”

Zaakwaarnemerschap voor flexwerkers

Bij Consolid noemen we dit zaakwaarnemerschap: net als een zaakwaarnemer in de voetbalwereld die goed zorgt voor ‘zijn speler’ bij een transfer, moeten de intercedenten van Consolid goed zorgen en aandacht hebben voor ‘hun’ flexwerker. Olman: “Uit intern onderzoek blijkt dat flexwerkers de intercedent als deskundig ervaren en het leuk vinden om gebeld te worden uit persoonlijke interesse. Dat sterkt ons om dit nog beter te gaan doen. Op deze manier wordt de relatie die flexwerkers met ons hebben sterker en dat is precies wat we willen. Dat betekent dus dat de gesprekken niet alleen hoeven te gaan over ‘wanneer moet je waar zijn bij je volgende opdrachtgever?, maar ook ‘hoe is het thuis? Of ‘welke opleiding zou jou nog verder kunnen helpen?’ Wezenlijke interesse in de persoon en zijn ontwikkeling, daar gaat het om. Die hebben we al, maar we kunnen daar nog meer tijd voor maken. Dat is niet alleen belangrijk voor de persoonlijke relatie tussen de Consolid intercedent en de flexwerker, we vinden het belangrijk dat de flexwerker weet dat hij door ons wordt ‘gezien’. Dare to care maakt ons daar allemaal bewuster van.”

 

Delen