Consolid Foundation

Wanneer jouw toekomst net wat extra aandacht verdient of lastig in je eentje te verwezenlijken is, slaan wij de handen graag voor je ineen.

Laat de toekomst je niet in de weg zitten; met wat extra aandacht kom je er wel! Klinkt makkelijk, maar extra aandacht kost altijd extra tijd en meestal extra geld, iets wat er niet altijd is. Daarnaast is het best spannend om al kosten te maken voordat je goed op weg bent. Wat als men gaandeweg toch iets anders kiest?

Hier wil de Consolid Foundation het verschil gaan maken! Want iedere kandidaat met een goed initiatief verdient een kans zich te kunnen ontplooien om mee te kunnen doen. Werk biedt immers zoveel meer dan alleen een inkomen. Het betekent ook ergens bijhoren, sociale contacten opdoen en onderhouden.

 


De Consolid Foundation ondersteunt initiatieven gericht op de kandidaten die bij ons solliciteren, een opleiding volgen of werken.

 

Spelregels (PDF)


Projecten met maatschappelijke waarde en persoonlijke impact waarvoor wij de handen graag ineenslaan!

SAFE SPACES NAIROBI

Lady Mechanics Program

In de sloppenwijken van Nairobi (Kenia) hebben meisjes en jonge vrouwen het zwaar. Zij hebben daar te maken met armoede, geweld en uitsluiting. Safe Spaces wil voor deze vrouwen een veilige ruimte bieden om te leren, zich te ontwikkelen en uit te groeien tot sterk gekwalificeerde vrouwen.

Omdat wij vinden dat iedereen gelijk is en iedereen mee mag doen heeft de Consolid Foundation naast een donatie ook een studietoelage beschikbaar gesteld. Dankzij deze toelage aan het zogeheten ‘Lady Mechanics Program’ van Safe Spaces kan bijv. een jonge dame opgeleid worden tot automonteur.

Dit past bij Consolid, want opleiden zit in ons DNA en dankzij onze toelage kunnen de jonge vrouwen van Safe Spaces meedoen op de arbeidsmarkt.

Wil je meer weten over dit prachtige initiatief?
Surf dan naar www.safespaces-nairobi.orgWat de Consolid Foundation nog meer heeft gedaan.

Vanaf onze start (medio 2018) hebben wij een groot aantal mooie doelen gesteund. Altijd met het thema meedoen en meestal gericht op sport, scholing of kinderen. Dit past bij Consolid en daarom bij de Foundation.

Hieronder een aantal voorbeelden van samenwerkingen:

STICHTING LEERGELD

Stichting Leergeld heeft een bijdrage gekregen waarmee zij contributies kunnen betalen voor een sportclub of dansles zodat ook kinderen uit minder bedeelde gezinnen kunnen meedoen.

STICHTING HOOFDDORP AAN ZEE

Stichting “Hoofddorp aan Zee” geeft kinderen die niet op vakantie kunnen een onvergetelijke ervaring. Wanneer de zomer vakantie weer voorbij is kunnen ook zij mooie verhalen delen op school.

STICHTING GELUKKIG OP ORDE

Wij hebben Pien en Sanne van Stichting Gelukkig op Orde gesteund zodat ze mensen met een verstandelijke beperking konden helpen om zelfstandig te gaan wonen.

Het Nederlands Rolstoelhandbal Team (Europees Kampioenschap 2018, Portugal)

Onze collega Yvonne van Klink deed mee aan de New York Marathon voor KIKA.

De Boccia vereniging Gooi, die dankzij de Foundation nieuwe shirts heeft gekregen.

TOY-DRIVE GROOT SUCCES!

Zo tegen het eind van het jaar bleef er maar speelgoed bij ons binnenkomen! Daarbij zag Wanda ook nog een aanbieding in de personeelsvoordeelwinkel en bestelde twee grote dozen nieuw speelgoed.

IN 1 WEEK TIJD, 4 KEER OP EN NEER!

Vrijwilligers Christel en Pim van de Speelgoedbank vertelde ons dat ze heel blij zijn met al het speelgoed. Dankzij al onze giften kunnen kinderen die in armoede leven in Nederland nu ook een cadeautje uitpakken met de feestdagen.

Ken jij iemand die om wat voor reden tussen wal en schip dreigt te geraken, maar door extra aandacht weer volop mee zou kunnen doen?

 

Laat het ons weten!

 


 

JOUW TOEKOMST. ONZE AANDACHT.