WETTELIJK VERPLICHTE NASCHOLING
BUSCHAUFFEURS: Nascholing code 95 

Als je graag buschauffeur wilt worden, moet je naast het rijbewijs D ook je vakbekwaamheid aan te kunnen tonen. Dat doe je door aan de geldende EU-richtlijn en wettelijk verplichte basiskwalificatie te voldoen; kortweg aangeduid met de code 95 (basiskwalificatie).

Je code 95 is vijf jaar geldig. Om deze te verlengen volg je iedere 5 jaar bij Consolid 35 uur nascholing, waarvan één dag praktijktraining. Als je dit niet doet, dan krijg je bij verlenging van het rijbewijs geen code 95 bijgeschreven en kun je dus niet jouw beroep uitvoeren. 

 

Theorie en praktijkmodules

Van de bovengenoemde 35 uur (meestal 5 modules van 7 uur) is het noodzakelijk dat er minimaal 1 praktijk module van 7 uur bij zit. Je dient in deze praktijk minmaal 2,5 uur achter het stuur te zitten. De andere uren zijn theorie.

Aanwezigheidsverplichting

Er zijn geen examens, maar er is wel een aanwezigheidsverplichting die wordt gecontroleerd door CCV-inspecteurs.
Sommige nascholingsmodules geven ook de mogelijkheid van een officieel examen.

Nascholing via Consolid

Indien je bij Consolid nascholing volgt dan wordt er een opleidingsovereenkomst gehanteerd. In bepaalde situatie bestaat ook de mogelijkheid dat je een gratis nascholingsmodule wordt aangeboden, bijvoorbeeld bij een aantal gewerkte uren.

Behaal met de Consolid Academy je code 95

De Richtlijn Vakbekwaamheid stelt eisen aan jouw basiskwalificatie als aankomende beroepschauffeur en verplicht je als actieve buschauffeur om nascholing te volgen. Bij Consolid volg je in beide gevallen de meest geschikte nascholing. Zo helpen we je aan de juiste papieren en ga je veilig en vakbekwaam op weg.

START BIJ ONS JE
RIJOPLEIDING D

Volg een rijopleiding met code 95.
Word onze nieuwe:

Buschauffeur

ONTWIKKEL JEZELF,
BLIJF VAKBEKWAAM

Start je verplichte nascholing
en stel je toekomst zeker.

Haal je code 95

BLIJF UP TO DATE
EN FUTUREPROOF

Start een aanvullende 
opleiding via Consolid

Bekijk de aanvullende opleidingen