BASISOPLEIDING MÉT BAANGARANTIE
TAXICHAUFFEUR: Taxipas

Om als taxichauffeur te mogen rijden heb je het rijbewijs B en een taxipas (chauffeurskaart) in bezit. Consolid heeft haar taxichauffeurs vooral rijden in het contractvervoer, zoals: leerlingenvervoer, aanvullend openbaar vervoer (regiotaxi) en instellingenvervoer. 

 

Stap 1: Selectie & aanmelding

Wanneer je door de gehele selectie bent gekomen word je aangemeld bij een door Consolid gekozen opleidingsinstituut. In de selectie zit o.a. een medische keuring. Ook moet je een Verklaring omtrent het Gedrag aan te vragen. In het Kiwa-pakket, wat daarna naar jou thuis verstuurd wordt, zitten diverse formulieren die belangrijk zijn voor de aanvraag van je (tijdelijke) taxipas. Deze tijdelijke taxipas, ook wel ‘chauffeurskaart’ is 4 maanden geldig. Met deze pas mag je alvast beginnen te rijden als taxichauffeur terwijl je je opleiding volgt. Je volledige chauffeurskaart of taxipas verkrijg je na het behalen van alle examens van de taxiopleiding.

Stap 2: Opleidingsovereenkomst

Voordat je aan de opleiding begint teken je een opleidingsovereenkomst met daarin bepaalde voorwaarden. Bij omscholingen regelt Consolid de gehele opleiding voor jou en schiet daarbij alle kosten voor.

Tijdens de periode die je voor Consolid gaat  werken wordt een klein bedrag ingehouden op je wekelijkse salaris. Wanneer je deze door Consolid vastgestelde periode geheel afmaakt, zal de rest van de opleidingskosten komen te vervallen (met uitzondering van de herexamenkosten). Zo heb je een voordelige opleiding én een baangarantie tegelijk.

Stap 3: Opleiding

De opleiding bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk. Je start met de theorieopleiding. Daarna begint het praktijkdeel van de opleiding. Je volgt een aantal dagdelen rijlessen. 

Indien je een examen niet behaalt, kan je door Consolid aangemeld worden voor een herexamen. 

Als je je theorie- en praktijkexamen en daarmee dus het chauffeursdiploma hebt behaald, kan de tijdelijke taxipas omgezet worden in een volledige taxipas. Deze is 5 jaar geldig. 

Levensreddend handelen en schadepreventie

Iedere taxichauffeur bij Consolid dient in de opleiding ook deze onderdelen te volgen. Deze 2 onderdelen worden op 1 dag gecombineerd. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de Consolid Academy. Je wordt automatisch aangemeld wanneer je de basisopleiding taxi volgt.

THEORIE 

De theorie omvat:

  • Wet- en regelgeving
  • Gewenste houding en gedrag
  • Communicatie met klanten en hulpdiensten

Je ontvangt een lesboek en een code waarmee je 21 uur toegang krijgt tot de online leeromgeving van onze opleider. Je krijgt ook online toegang tot oefenexamens.
In principe gaat dit om een individuele vorm van onderwijs, alleen online. De duur van de theorieopleiding is gemiddeld 2 weken. Het theorie-examen duurt 60 minuten en bestaat uit meerkeuzevragen (inclusief cases).

PRAKTIJK

De praktijkvakken van de taxipas zijn:

  • Professioneel en comfortabel rijgedrag
  • Route, rijtijd en betalingen
  • Voorkomen, herkennen en afhandelen van storingen en ongevallen
  • Klantensoorten en gedrag

Daarna kun je het CBR praktijkexamen gaan doen. Hierin word je beoordeeld op efficiënt, comfortabel en veilig rijgedrag. Ook op communicatieve vaardigheden word je beoordeeld. Zorg ervoor dat je er netjes en verzorgd uitziet.

START BIJ ONS JE
OPLEIDING VOOR TAXI

Volg onze opleiding en krijg je taxipas
én een baan!

Opleidingsvacatures

BLIJF UP TO DATE
EN FUTUREPROOF

Start je verplichte nascholing
en stel je toekomst zeker:

Verleng je taxipas

BLIJF UP TO DATE
EN FUTUREPROOF

Volg de workshops via
de Consolid Academy;

Bekijk ze hier