Doorzoek website

Basisopleiding mét baangarantie

Automonteur: Ontwikkeling van de opleidingen

Veel van onze automonteurs hebben de BBL opleiding MBO2 Autotechniek gevolgd voor tweede autotechnicus of de MBO3 opleiding voor eerste autotechnicus. Daarnaast zijn automonteurs ook wel opgeleid voor bedrijfsautotechniek (MBO2/MBO3). Momenteel wordt daar niet veel meer in opgeleid, maar zijn er soms voor stageplekken wel mogelijkheden. Er worden geen nieuwe BBL opleidingen meer gestart bij Consolid.

Stap 1: Selectie & aanmelding

Wanneer je door de gehele selectie bent gekomen na je sollicitatie word je aangemeld bij een door Consolid gekozen opleider.

In de selectie zit ook kort assessment (met name capaciteiten en technisch inzicht). Tijdens de selectie krijg je meer informatie over de procedure uitgelegd.

Stap 2: Opleidingsovereenkomst

Voordat je aan de opleiding begint teken je een opleidingsovereenkomst met daarin bepaalde voorwaarden. Bij omscholingen regelt Consolid de gehele opleiding voor jou en schiet daarbij alle kosten voor. Tijdens de periode die je voor Consolid gaat werken wordt een klein bedrag ingehouden op je wekelijkse salaris. Wanneer je deze door Consolid vastgestelde periode geheel afmaakt, zal de rest van de opleidingskosten komen te vervallen (met uitzondering van de herexamenkosten). Zo heb je een voordelige opleiding én een baangarantie tegelijk.

Stap 3: Opleiding

Er zijn nieuwe opleidingsmogelijkheden in ontwikkeling voor kandidaten met ervaring als automonteur, maar ook voor mensen die uit een geheel andere richting komen. Technisch inzicht is daarvoor wel vereist.

Momenteel wordt daar niet veel meer in opgeleid, maar zijn er soms voor stageplekken wel mogelijkheden. Er worden geen nieuwe BBL opleidingen meer gestart bij Consolid.

De opleidingen autotechniek en bedrijfsautotechniek

De opleidingen autotechniek en bedrijfsautotechniek die in het verleden zijn gevolgd, werden ingekocht bij het ROC. De opleiding betreft de Beroepsbegeleidende Leerweg (Leren en Werken), waarbij je over het algemeen 1 dag per week naar school gaat en 4 dagen per week praktijk volgt in een werksituatie. In deze opleidingen zitten ook MBO vakken als, rekenen en taal, waaraan je volgens de richtlijnen van het Ministerie van Onderwijs aan moet voldoen. Het betreft ook ‘ compententiegericht onderwijs’ waarbij je opgedane competenties worden getoetst in de zogenaamde ‘ beroepspraktijkvorming’ . De opleiding duurt 2 tot 3 jaar.

Benieuwd wat de Consolid Academy voor jou kan doen?