AANVULLENDE OPLEIDINGEN BEVEILIGING
BEVEILIGING: Verbreed jouw horizon

Voor beveiligers die werken voor Consolid zijn er een aantal opleidingen waarmee zij zich kunnen verdiepen in vakkennis en die soms een voorwaarde zijn om bij een bepaalde klant te kunnen gaan werken. Deze opleidingen zijn over het algemeen bedoeld voor beveiligers die al in dienst zijn bij Consolid, maar het komt ook voor dat iemand die de basisopleiding krijgt een dergelijke opleiding gaat volgen. Dat is het geval wanneer iemand wordt opgeleid voor een specifieke inlener.

Stap 1: Wat wil je doen?

In overleg met jouw contactpersoon binnen Consolid wordt gekeken welke opleiding voor jou nog interessant zou kunnen zijn.

Jouw contactpersoon meldt je aan bij de afdeling Opleidingen.

Stap 2: Opleidingsovereenkomst

Er wordt een ‘opleidingsovereenkomst’ voor je opgesteld die je dient te ondertekenen. Daarin staan alle afspraken over de opleiding die je gaat volgen. Het principe bij dit soort scholingen is dat je een gratis opleiding krijgt mits je en bepaald aantal uren voor Consolid gaat werken.

Het aantal te werken uren is afhankelijk van de kosten van de opleiding. Veel van de onderstaande aanvullende opleidingen worden ook verzorgd door de Consolid Academy.

Stap 3: De Opleidingen

Binnen de sector Beveiliging kun je je aanmelden voor verschillende opleidingen o.a.: 

 • Basiscursus Ploegleider BHV (door Consolid Academy)
 • EHBO Oranje Kruis (door Consolid Academy) + Herhaling EHBO Oranje Kruis
 • EHBO Rode Kruis (door Consolid Academy) / Herhaling EHBO Rode Kruis
 • ISPS Havenbeveiliger
 • AED

Wat houden de verschillende opleidingen in?

 • Basiscursus Ploegleider BHV: Tijdens deze cursus leert de deelnemer leiding te geven aan een team van ongeveer 4 BHV-ers en deze aan te sturen tijdens een calamiteit binnen de organisatie waar men werkzaam is. 

 • EHBO: Bij zowel Oranje- als Rode Kruis is een herhalingscursus noodzakelijk als je het certificaat wilt behouden. Bij beiden geldt 1x per jaar een herhalingscursus van 1 dag.   
  Ook is een basisopleiding én een uitgebreide versie te onderscheiden. Dit bepaalt de duur van verplichte herhalingscursussen (1 dagdeel per jaar bij een basiscursus of 1 dag (8 uur) per jaar bij een uitgebreide cursus). Bij het verlopen van de EHBO zal de gehele cursus opnieuw gevolgd moeten worden.

 • ISPS Havenbeveiliger: Om de opleiding tot havenbeveiliger te kunnen volgen dien je een gediplomeerde beveiligingsmedewerker te zijn. In de opleiding specialiseer je je in het werk in de haven, waar bij terminals met grote zeeschepen gewerkt wordt met de ISPS code, die is vastgesteld binnen de International Maritime Organization (IMO). De Havenbeveiligingswet stelt eisen aan beveiligingsbeambten die werken zijn bij bedrijven in een havengebied. Beveiligers dienen derhalve verplicht in bezit te zijn met het certificaat Havenbeveiliger.

  In de cursus van circa 8 uur (1 dag) wordt onder andere aandacht besteed aan de ISPS code, nationale en internationale beveiligingswetgeving, , scheepvaart- en haventerminologie, nood- en rampenplannen, herkenning wapens en munitie, identiteitsdocumenten, beveiligingshulpmiddelen en – plannen, communicatie en gevaarlijke stoffen.

 • AED: In de cursus AED leer je hoe je een defibrilator kunt bedienen en reanimeren. Een must voor iedere beveiliger. AED is ook opgenomen in onze EHBO opleidingen. 

START BIJ ONS JE
BEVEILIGERS OPLEIDING

Volg een opleiding tot beveiliger.
Bekijk onze opleiding.

Opleiding tot Beveiliger

NIETS IS ONZICHTBAAR,
WORD BEVEILIGER

Start je een opleiding tot beveiliger
en ga direct aan de slag!

Bekijk onze opleidingsvacatures 

BLIJF UP TO DATE
EN FUTUREPROOF

Start je verplichte nascholing
en stel je toekomst zeker

BHV Herhaling